velp-arnhem-veluwezoom

omgeving & doen!

Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen in en rondom Velp! Bijna teveel om op te noemen. Hieronder een aantal leuke tips voor een dagje uit of weekend weg. Van actief buiten zijn in de natuur tot musea en cultuur. Restaurants mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Kijk voor meer inspiratie en evenementendata ook op visitarnhem.com of visitveluwe.nl

Musea en cultuur
Burgers Zoo

Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers’ Zoo! Beleef het tropisch regenwoud in de Bush of de Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn (Desert), koraalrif in de Indopacifische Oceaan (Ocean), savannevlakte met o.a. giraffes en neushoorns (Safari) en Maleisisch regenwoud (Rimba).

Het Nederlands Openlucht Museum

Bezoek het uitgestrekte museumpark in Arnhem en ontdek de vele activiteiten, demonstraties en museale gebouwen. Het Openlucht museum neemt je in 50 vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die bijgedragen hebben aan het Nederland waarin we nu wonen.

Kröller Muller museum

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Ook zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Daarnaast is er een prachtige beeldentuin

Arnhem centrum
Modekwartier Arnhem

Arnhem heeft een reputatie als mode- en designstad en het Modekwartier speelt daar een cruciale rol in. Het midden in het Arnhemse Klarendal gelegen Modekwartier is een creatieve wijk geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten, met een concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms.

Maak kennis met enthousiaste ontwerpers die in hun winkels hoogwaardige designproducten verkopen.

Centraal Station Arnhem

Een prachtig staaltje architectuur. Zeker een bezoekje waard!

Winkelen in Arnhem

De binnenstad van Arnhem heeft veel te bieden qua winkels. Van de grote warenhuizen tot de kleine boetiekjes in de beroemde 7 straatjes. 

Natuur - Veluwezoom

Nationaal park Veluwezoom

Dit park telt ruim 5.000 hectare en is onderdeel van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Je vindt hier ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor de Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en heb je zo’n mooi uitzicht. Op de Posbank bijvoorbeeld kun je bij mooi weer tot in Duitsland kijken.

Landgoed Beekhuizen

Landgoed Beekhuizen ligt aan de westkant van Nationaal Park Veluwezoom, bij Velp. Je vindt er onder meer wandelpaden met stijlvolle bruggetjes, een spiraalpad tot bovenop een heuvel en een schitterende vijver met rododendrons eromheen.

Sonsbeek Park

Park Sonsbeek als landgoed bestaat ruim 250 jaar. Daarvoor was het een beekdal in het bos. Langs de Sint Jansbeek stond 750 jaar geleden naast de Grote Waterval al de eerste watermolen en bestond het gebied uit meerdere kleine landgoederen. Baron Van Heeckeren heeft die landgoederen samengevoegd tot Park Sonsbeek. 

Wandelen en fietsen
Wandelen vanaf een NS treinstation

De NS heeft hele leuke wandelingen vanaf NS treinstations zoals de historie van landgoed Warnsborn in Oosterbeek of de Veluwezoomroute vanaf station Dieren naar Velp!

Nationaal Park Veluwezoom

Als je graag in de heuvels wandelt, is Nationaal Park Veluwezoom een aanrader. Dit heuvelrijke gebied ligt ten noordoosten van Arnhem. Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom aan de Heuvenseweg bij Rheden starten wandelroutes van verschillende afstanden.

Fietsknooppunten en routeplanner van de ANWB

Appartement Klein Waldeck zit direct aan fietsknooppunt 72. De ANWB heeft een hele praktische online routeplanner om je fietsroute uit te stippelen door middel van de fietsknooppunten.

Tip

Routeyou heeft een goede website waar je kunt kiezen uit wandelen/fietsen etc. en waar je afstanden kunt invoeren.

Restaurants in Velp

Deze lijst is slechts een kleine selectie…

Aziatisch

Si-chuan

Buddah Asian Tapas

Spaanse tapas

La Casita

Italiaans

La Padella

Rosetti

Frans

Me&MrsP

Brasserie Hugo’s

Bommels eten en drinken

Alleen afhalen

Domino’s Pizza 

Bahn Tai 

Winkels in Velp

Velp heeft een breed aanbod aan winkels. De bekende merken, maar ook leuke kleding boetiekjes. Hier vind je een overzicht van winkels, horeca en leuke acties

Ontbijtje halen? Ga dan naar:

Lidl (200 meter lopen)

Albert Heijn (300 met lopen)

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het overnachten bij Nationaal Park Veluwezoom en op steenworp afstand van Arnhem? Boek dan snel je B&B (Bed no Breakfast) je verblijf bij ons in Appartement Klein Waldeck Velp!

Op de grote stille heide

PARK SONSBEEK

Prachtige herfst

 

 

kom tot Rust in het Beekdal

Liefde op het eerste gezicht

heerlijk wandelen