fbpx
velp-arnhem-veluwezoom

omgeving & doen!

Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen in en rondom Velp! Bijna te veel om op te noemen. Hieronder een leuke tips voor een dagje uit of weekend weg. Van actief buiten zijn in de natuur, musea en cultuur en restaurants mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Kijk voor meer inspiratie en evenementen data ook op visitarnhem.com en visitveluwe.nl

Musea en cultuur
Burgers Zoo

Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers’ Zoo! Beleef het tropisch regenwoud in de Bush of de Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn (Desert), koraalrif in de Indopacifische Oceaan (Ocean), savannevlakte met o.a. giraffes en neushoorns (Safari) en Maleis regenwoud (Rimba).

Het Nederlands Openlucht Museum

Bezoek het uitgestrekte museumpark in Arnhem en ontdek de vele activiteiten, demonstraties en museale gebouwen. Het Openlucht museum neemt je in 50 vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die bijgedragen hebben aan het Nederland waar we nu wonen.

Kröller Muller museum

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Daarnaast is er ook een prachtige beeldentuin

Arnhem centrum
Modekwartier Arnhem

Arnhem heeft een reputatie als mode- en designstad en het Modekwartier speelt daar een cruciale rol in. Het midden in het Arnhemse Klarendal gelegen Modekwartier is een creatieve wijk geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten, met een concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms.

Maak kennis met enthousiaste ontwerpers die in hun winkels hoogwaardige designproducten verkopen.

Centraal Station Arnhem

Een prachtig staaltje architectuur. Zeker een bezoekje waard!

Winkelen in Arnhem

De binnenstad van Arnhem heeft veel te bieden qua winkels. Van de grote warenhuizen tot de kleine boetiekjes in de beroemde 7 straatjes. 

Natuur - Veluwezoom

Nationaal park Veluwezoom

Dit park telt ruim 5.000 hectare en is onderdeel van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Je vindt hier haast ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en heb je zo’n mooi uitzicht. Op de Posbank bijvoorbeeld kun je bij mooi weer tot in Duitsland kijken.

Landgoed Beekhuizen

Landgoed Beekhuizen ligt aan de westkant van Nationaal Park Veluwezoom, bij Velp. Je vindt er onder meer wandelpaden met stijlvolle bruggetjes, een spiraalpad tot bovenop een heuvel en een schitterende vijver met rododendrons eromheen.

Sonsbeek Park

Park Sonsbeek als landgoed bestaat ruim 250 jaar. Daarvoor was het een beekdal in het bos. Langs de Sint Jansbeek stond 750 jaar geleden naast de Grote Waterval al de eerste watermolen en bestond het gebied uit meerdere kleine landgoederen. Baron Van Heeckeren heeft die landgoederen samengevoegd tot Park Sonsbeek. 

Wandelen en fietsen
Wandelen vanaf een NS treinstation

De NS heeft hele leuke wandelingen vanaf NS treinstations zoals de historie van landgoed Warnsborn in Oosterbeek of de Veluwezoomroute vanaf station Dieren naar Velp!

Nationaal Park Veluwezoom

Als je graag in de heuvels wandelt, is Nationaal Park Veluwezoom een aanrader. Dit heuvelrijke gebied ligt ten noordoosten van Arnhem. Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom aan de Heuvenseweg bij Rheden starten wandelroutes van verschillende afstanden. De wandelroute Veluwezoom-Posbank van Natuurmonumenten heeft een lengte van 5,4 km. Vanaf het Bezoekerscentrum volg je de zwarte pijltjes. De wandeling gaat vanuit Landgoed Heuven langs de schaapskooi om uiteindelijk op de top van de Posbank het Paviljoen de Posbank te bereiken. Hier kun je uitrusten, genieten van het uitzicht en iets eten en drinken. Over de met heide begroeide stuwwallen loop je weer terug naar het Bezoekerscentrum. Hier kun je onder meer een expositie bezoeken.

Fietsknooppunten en routeplanner van de ANWB

Appartement Klein Waldeck zit direct aan fietsknooppunt 72. De ANWB heeft een hele praktische online routeplanner om je fietsroute uit te stippelen door middel van de fietsknooppunten.

Tip

Routeyou heeft een goede website waar je kunt kiezen uit wandelen/fietsen etc. en waar je afstanden kunt invoeren.

Restaurants in Velp

Alle restaurants zijn ivm het corona virus gesloten. Bij de meeste kun je wel online bestellen en afhalen. Check het even op hun website. 

Deze lijst is slechts een kleine selectie…

Aziatisch

Si-chuan

Buddah Asian Tapas

Spaanse tapas

La Casita

Italiaans

La Padella

Rosetti

Algemeen

Me&MrsP

Brasserie Hugo’s

Bommels eten en drinken

Alleen afhalen

Domino’s Pizza 

Bahn Tai 

Winkels in Velp

Velp heeft een breed aanbod aan winkels. De bekende merken, maar ook leuke kleding boetiekjes. Hier vind je een overzicht van winkels, horeca en leuke acties

Ontbijtje halen? Ga dan naar:

Lidl (200 meter lopen)

Albert Heijn (300 met lopen)