Boek nu je voorjaarswandeling met gids Monica! Vanaf 1 april kun je weer met onze ervaren gids op stap.

Wandelen

Ben je het thuiswerken ook zo zat en komen de muren van je huis op je af? Hoe fijn is het dan om er in deze tijd op uit trekken en de prachtige Veluwezoom ontdekken! Er is niets fijner dan je wandelschoenen uit de kast te halen en een frisse neus te halen.

Monica is een enthousiaste en ervaren gids. Ze heeft rondleidingen in AviFauna geleid, werkt voor het Nederlands Openluchtmuseum en is een fanatiek natuurliefhebber. Zij heeft een neus voor mooie plekjes en bijzondere natuurverschijnselen.

Voorjaarsvogels

In deze voorjaarswandeling ga je mee op een wandeling van 6 kilometer met de verrekijker in de hand. Beekhuizen en Herikhuizen zijn eeuwenoude landgoederen die door de ijstijd zijn ontstaan (vandaar de glooiingen in het landschap) met een grote diversiteit aan flora en fauna. Monica laat je anders kijken en horen. Echt? Ja, dat kan! Wees stil, luister, geniet en ontdek de voorjaarsvogels!

Sprengen

Op de Veluwezoom liggen veel sprengen: door mensen gegraven bronbeken die met name werden gebruikt voor de aandrijving van watermolens, voor het maken van papier en/of voor water voor de wasserijen.

De Beekhuizense Beek ontspringt bij de sprengkoppen en beken in landgoed Beekhuizen. De Beekhuizense Beek stroomt naar de IJssel. 

Wild

Bij Beekhuizen en Herikhuizen is redelijk wat wild te vinden: wilde paarden, zwijnen, reeen en als je geluk hebt, laat een hert zich zien. De zwijnen hebben op dit moment (voorjaar) kleintjes. Let op dat je voor zonsondergang uit de natuurgebieden bent, want moeder zwijnen zijn nu niet op hun liefst!

Ga je mee?

Heb je er al zin in? De wandeling is dus 6 kilometer en duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 35,- voor 2 personen. Gids Monica neemt verrekijkers mee. Zorg zelf voor goede wandelschoenen.

Reserveer dan nu een plek bij onze gids door op onderstaande knop te klikken. Nadat de afspraak is gemaakt, ontvang je een betaalverzoek.

 

Vind je deze blog interessant? Stuur dit dan door via onderstaande kanalen!